Google’da 1. Sayfa

google'da birinci sayfa
google'da birinci sayfa

Google’da İlk Sırada Nasıl Çıkarım

Google’da ilk sırada nasıl çıkarım? Google’da üst sıralara çıkmak için öncelikle doğru anahtar kelimeyi seçmelisiniz. Öncesinde anahtar kelimeyi araştırmalı ve SEO açısından uyumlu içerikler üretmelisiniz. Sitenize ziyaret eden kullanıcıların, sitenizde daha uzun sürede kalmasını sağlayın. Doğru başlık ve alt başlık kullanımı, görsel alt başlıkları, SEO açıklamaları ve etiket düzenlemeler gibi tekniklerin doğru şekilde uygulanmasıyla birlikte Google’da ilk sıraya çıkmayı sağlayabilirsiniz. Ayrıca backlink nedir konu başlıklı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederim.

Yeni Web Sitesi Google’da Ne Zaman Çıkar

Yine merak edilen bir diğer konu “yeni web sitesi Google’da ne zaman çıkar?” Sorusu oldukça merak edilmektedir. İzmir SEO ile birlikte kurulan bir web sitenin Google’da yer alan şartlara göre yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir. Bu şartlar dışında yeni web sitesinin Google üzerinde arama sonuçlarında çıkabilmesi için yaklaşık olarak 10-15 gün beklemek gerekmektedir.

Sitenin Google’da Çıkması İçin Ne Yapılmalı

  • Öncelikle web sitenizin Google ve diğer arama motorlarından engellenmediğinden emin olmalısınız,
  • Arama motoruna kayıt olun,
  • Sayfa ve anahtar kelimeler hakkında planlama yapın,
  • Sitenin alt yapısı ve temasının uyumlu olması,
  • İçeriklerin özgün olmasına özen gösterin. Düzenli olarak kaliteli içerikler üretin.
  • URL’nin SEO açısından uyum sağlaması,
  • Görsel boyutları doğru şekilde hazırlanması
  • Site içi SEO
  • Site dışı SEO

Sitenin Google’da çıkması için ne yapılmalı? Sorusuna kısa bir şekilde cevap verilmesi durumunda; sitenizin SEO açısından uyumlu bir halde olması için pek çok teknik konu yer almaktadır. Doğru zamanda doğru taktiği uygulamak sitenizin Google’da çıkması açısından etkili olacaktır.

google'da ilk sırada çıkmak
google’da ilk sırada çıkmak

Google’da İlk Sıraya Çıkmak

Google sıralamasında ve ilk sayfada neden çıkmadığınızı anlamak istiyorsanız, bu konu oldukça farklıdır. Google ile alakalı ayarlarınızın yapılması ve arama ağına bağlantı kurulmuşsa, bir kaç gün içerisinde Google’da çıkmanız mümkün olacaktır. Google sıralamasında çıksanız bile istediğiniz sıralamada yer almıyorsanız, bunun için ekstra olarak SEO çalışmalarına gerek duyulacaktır.

Sitenizin Arama Motoru Engeli Var Mı

Web sitenizin arama motoru engelinin olup olmadığı kontrol edilmeli ve engelin olması durumunda kaldırılıp gerekli ayarların yapılması gerekmektedir. Yanlış yapılandırılan bir web sitesinin ilk başta Google olmasıyla birlikte herhangi bir arama motorunun engellenmesi durumunda web siteniz Google’da yer almayacaktır.